Splošni pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.petovar.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) ter kodeksov za elektronsko in spletno poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.petovar.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«), ki jo upravlja podjetje Petovar d.o.o., Gradiška cesta 4, 2230 (v nadaljevanju »prodajalec«), pravice in obveznosti prodajalec in kupca spletne trgovine (v nadaljevanju »kupec«) ter poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

 

Prodajalec:

Petovar d.o.o.

Gradiška cesta 4

2230 Lenart

Davčna št.: 84496126

Matična št.: 8410143000

 

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

-identiteta prodajalca,

-kontaktni podatki za komunikacijo med prodajalcem in kupcem,

-bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

-dostopnost izdelkov,

-pogoji, stroški in način dostave,

-cene izdelkov oz. storitev s točno opredelitvijo ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

-možni načini plačila,

-časovna veljavnost ponudbe,

-rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop,

-možnost vračila izdelka in podatek, koliko to stane kupca,

-pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Način plačila:

Prodajalec omogoča naslednje načine plačila:

-plačilo po povzetju,

-po predračunu,

-plačilo s paypal

 

Cene

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.petovar.com in se lahko razlikujejo od rednih cen.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave ter veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo in ga v elektronski obliki pošlje na e-naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca, kot za kupca.

 

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www.petovar.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali dobavljivosti napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena oz. status dobavljivosti spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa oz. mu ponudil najboljšo možno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

 

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.petovar.com.

Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je

neveljavna.

 

Dostava izdelkov

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije (v nadaljevanju »dostavljavec«), vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Dostavljavec vroči naročeno blago naslovniku osebno na naslovu, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. Kupnino s stroški dostave kupec plača dostavljavcu. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, pusti dostavljavec v hišnem predalčku obvestilo, v katerem navede mesto prevzema (bližnja poslovalnica Pošte Slovenija) in rok, v katerem lahko naslovnik pošiljko prevzame. Če naslovnik ne prevzame naročenega blaga v roku, določenem v obvestilu, se pošiljka vrne pošiljatelju. Kupec oziroma naslovnik je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Cena dostave znaša 3,00 EUR z DDV za posamezno naročilo. Pri nakupu v vrednosti 49 EUR ali več, pa stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) krije prodajalec.

 

Pomembno:

Pošta Slovenije pri storitvi ODKUPNINA PO POVZETJU prejemniku dodatno zaračunava strošek

odkupnine in sicer:

- pri paketih do vrednosti 98 EUR znaša strošek odkupnine 1,05 EUR,

- pri paketih v vrednosti nad 98 EUR do 501,00 EUR 1,07 % od vrednosti paketa,

- pri paketih v vrednosti nad 501,00 EUR znaša strošek odkupnine 5,36 EUR.

 

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 1 – 5 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, prodajalec o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

V primerih, ko prodajalec pravočasno in v skladu s pogodbo odpremi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave.

 

Izdelke dostavljamo samo na območju Republike Slovenije.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (po 43.č členom ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, na kontaktni e-naslov info@petovar.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

Potrošnik mora najkasneje v roku 14 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa)

podjetju vrniti izdelke. Kupec vrne blago na Petovar d.o.o., Gradiška cesta 4, 2230 Lenart. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke.

 

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Stroške vračila blaga plača kupec (po 43. d členu) Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Vračilo kupnine

Vračilo kupnine bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek.

 

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina www.petovar.com lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga, ne more izvesti.

 

 

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan; da je poškodovana ali mastna embalaža; da v paketu manjka vsebina ali da paket kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

Komunikacija

Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec

izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

-jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

-pošiljatelj bo jasno razviden,

-različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

-jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

-željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec spoštoval.

 

Odveza odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Prodajalec si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 02 620 46 00. Pritožbo lahko kupec odda prek e-poštnega naslova info@petovar.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v 5 (petih) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu kako dolgo jo bo obravnaval ter ga obveščal o poteku postopka. Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem pristojno izključno krajevno stvarno sodišče v Mariboru. Prodajalec in kupec, kot udeleženca v elektronskem poslovanju, medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

 

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine www.petovar.com, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropske agencije za varnost hrane (EFSA).

 

Želimo vam veliko uspešnih nakupov v naši spletni trgovini.

Petovar d.o.o.